Wist je dat de eerste moderne cheesecake werd vastgelegd rond 230 jaar na christus? Zo lang geniet de mensheid al van cheesecake. Tegenwoordig kennen we vele cheesecake varianten zoals de bekende New York cheesecake of de San sebastian cheesecake. Welke variant dan ook, cheesecakes zijn en blijven altijd lekker!
San Sebastian Cheesecake recept
Tugce maakte een San Sebastian Cheesecake en het recept ervan delen we graag met jou. Deze cheesecake variant is ooit bedacht door een chef in het plaatsje San Sebastian in Spanje, vandaar ook de naam! Wat is er zo bijzonder aan deze cheesecake? Het is een ‘verbrande’ cheesecake aan de buitenkant, maar aan de binnenkant nog net niet gaar. Deze combinatie zorgt voor een echte smaaksensatie.
Wij geloven dat je ook met een gezonde leefstijl kunt blijven genieten van heerlijk eten. Doordat Tugce deze cheesecake heeft gemaakt met onze suikervervanger Sukrin en onze chocoladereep melkchocolade, bevat deze variant maar liefst 65% minder koolhydraten dan een klassiek recept. Zo kun jij zonder schuldgevoel genieten van deze cheesecake welke slechts 6,6 gram netto koolhydraten per portie bevat.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, lactose, gluten en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin, Sukrin Melkchocolade
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 427 kcal
- Eiwit: 8,5 gram
- Koolhydraten: 41 gram
- Waarvan polyolen: 34,4 gram
- Waarvan suiker: 4,9 gram
- Netto koolhydraten: 6,6 gram
- Vet: 40,6 gram
Ben je op zoek naar andere recepten die je met onze Sukrin suikervervanger kunt maken? Bekijk hier andere Sukrin recepten voor meer inspiratie!
San Sebastian Cheesecake
Benodigdheden
- Bakvorm (24 cm)
Ingrediënten
San Sebastian Cheesecake
- 1000 gram zuivelspread naturel
- 400 gram Sukrin
- 6 eieren
- 500 ml verse slagroom
- 30 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
Chocoladesaus
- 50 ml verse slagroom
- 40 gram Sukrin melkchocolade
- 1 tl cacaopoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed alvast de bakvorm (24 cm) met bakpapier. Maak de bakvorm een beetje vochtig gemaakt, zodat de bakpapier goed blijft zitten.
- Mix daarna in een kom de zuivelspread, Sukrin en vanillesuiker met een handmixer totdat de de zoetstof grotendeels is gesmolten.
- Voeg daarna een voor een de eieren aan het beslag toe en mix elk ei er goed doorheen met een garde.
- Vervolgens voeg je de slagroom toe en mix je nog steeds door met de garde.
- Voeg als laatst nog de bloem toe die je door een zeef haalt. Mix voor de laatste keer en giet het beslag in de bakvorm. Om klonten te voorkomen, haal je het beslag nog door een zeef voordat je deze in je bakvorm giet.
- Bak de cheesecake voor ongeveer 37 minuten in de oven. Elk oven is anders dus blijf erbij als de eerste 20 minuten voorbij zijn. De bovenkant mag vrij donker zijn en het midden van de cheesecake een beetje wiebelig. Dit komt later goed.
- Als de cheesecake klaar is, laat je deze afkoelen tot kamertemperatuur en leg je het in de koelkast voor minimaal 4 uur.
- Maak de chocoladesaus met de Sukrin Melkchocolade klaar door de verse slagroom te verhitten en te mengen met de chocolade en cacaopoeder. Bewaar dit in de koelkast tot je de cheesecake serveert.